Ni bukan resepi Mimi, just wanna share.Belajar dari resepi KAK JUNS from MY RESEPI.
Cepat-cepat tengok !!!
(gambar kak jun punya. Mimi punya tak upload. Tapi sebab nak share sngt, letak aje. Thanks kak jun)
Bahan-bahan ( 3 biji kek )
- 50gm gula
- 5gm garam
- 6 biji telur
- 20gm butter-cairkan
- 200gm tepung gandum
- 500ml susu segar
- choc frosting secukupnye
Cara-cara
- Campurkan butter dengan gula, garam dan masukkan telur satu persatu, kacau sebati.
- Masukkan tepung dan susu, kacau sebati.
- Tapis bancuhan tadi.
- Panaskan non-stick pan, gariskan dengan minyak/butter sikit dan masukkan satu sudu makan adunan tadi, ratakan nipis2.
- Biarkan kekuningan, angkat.
- Letak satu crepe, sapu choc frosting atasnya (nipis aje), tutup ngan crepe, sapu choc lagi & seterusnya hingga habis. Salut seluruh kek dengan lebihan choc frosting tadi.
- Masukkan dalam fridge, biar choc beku, hidangkan.



kerja makan ?
ReplyDelete????
Delete